Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Hof Rittenburg te Middelburg
4335 SG Middelburg
Koopaanneemsom € 235.000,- tot € 425.000,- Verkocht
0118-413920

Kenmerken

Aantal kavels 50 Woningtypen Appartement,Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een zichtbaar rijk verleden. De stad is ontstaan in de negende eeuw. In die tijd trokken de Vikingen Europa in. Walcheren had een belangrijke strategische positie en om het eiland tegen indringers te beschermen werd een ringwalburg opgeworpen. Hierdoor...
Lees meer
Route van naar , 4335 SG Middelburg

Omschrijving

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een zichtbaar rijk verleden. De stad is ontstaan in de negende eeuw. In die tijd trokken de Vikingen Europa in. Walcheren had een belangrijke strategische positie en om het eiland tegen indringers te beschermen werd een ringwalburg opgeworpen. Hierdoor ontstond een zogenaamde burcht. Nadat de dreiging van de andere landveroveraars voorbij was, begon de burcht te profiteren van haar gunstige ligging aan het water en ontwikkelde zich tot een florerend handelscentrum. De burcht was het middelpunt van de verschillende burchten en zo kwam de stad aan haar huidige naam: Middelburg.

Middelburg is een echte stad met een eigen karakter. Naast historische monumenten is moderne architectuur ook ruim aanwezig. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en naast de grote winkelketens vind je er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels. Middelburg is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Middelburg is gelegen aan de A58, de snelweg die Zeeland ontsluit. Het centraal station is gelegen aan de rand van het centrum en heeft een constante dienstregeling.

Aan de zuidwest zijde van Middelburg wordt die nieuwe woonwijk Rittenburg gerealiseerd. De naam Rittenburg komt uit de boeken van Leonhard Huizinga over het schelmenduo Adriaan en Olivier. Hun kenmerkende bezigheid is het parkeren van hun Rolls-Royce tegen de trap van het stadhuis van het pittoreske stadje Rittenburg. De tweeling raakt verzeild in de meest bizarre situaties. De verhalen spelen zich af in en rond het Park Toorenvliedt.

Park Toorenvliedt was vroeger een zogenaamde buitenplaats. Om de drukke stad te ontvluchten verbleven de rijkere burgers in de zomermaanden in hun buitenverblijf om tot rust te komen. Het landhuis Toorenvliedt dat op het terrein staat, dateert uit de 18e eeuw, maar de buitenplaats is nog ouder. Het is nu één van de weinige overgebleven buitenplaatsen op Walcheren die nog intact zijn. Vandaag de dag is het park een ontmoetingsplek bij uitstek. U kunt hier heerlijk wandelen, even tot rust komen op een bankje of op de grote speelweide. Kinderen kunnen vanaf de eerste bunker bij de hoofdingang een speurtocht langs de bunkers maken en er staan op diverse plaatsen speeltoestellen en er is een basketbalveld. Het park is enkele jaren geleden volledig opgeknapt en vormt nu een prachtige locatie. De wijk Rittenburg ligt aan het park en de bewoners kunnen dus optimaal genieten van dit groene- en waterrijke stadspark Toorenvliedt.

Aan de westzijde van het plan Rittenburg wordt het project 'Hof Rittenburg' gerealiseerd. Het bestaat uit 2 appartementsgebouwen met in totaal 36 appartementen, 16 energieneutrale rijwoningen en diverse levensloopbestendige woningen. De appartementen en woningen zijn ontworpen door Architecten Alliantie uit Goes. In een jaren '20 stijl hebben zij woningen ontworpen die aan alle huidige wensen en regelgeving voldoen. Woningen waarin men zich thuis voelt. De materialen zijn afgestemd op het karakter van de wijk.

Appartementen
UITVERKOCHT!

Energiezuinge stadswoningen
UITVERKOCHT!

Levensloopbestendige woningen
UITVERKOCHT!

Neem gerust contact op met één van de makelaars voor een brochure of meer informatie.
Overdracht Koopaanneemsom € 235.000,- - € 425.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 83 m² t/m 138 m² Inhoud 282 m³ t/m 520 m³ Perceeloppervlakte 165 m² t/m 377 m² Start Verkoop 18 september 2015 Aantal kavels 50 Aantal Bouwtypes 3 Vrij 0 Woningtypen Appartement,Woonhuis
Route van naar , 4335 SG Middelburg
U kunt de brochure hier downloaden
U kunt de brochure hier downloaden
U kunt de brochure hier downloaden
 • Verkocht
   in Middelburg 4335 SG
  Prijs € 189.000,- tot € 425.000,- Status Verkocht
  Appartementen
  • Verkocht
    in Middelburg 4335 SG
   Prijs € 235.000,- tot € 288.000,- Status Verkocht
   Energiezuinige rijwoningen
   • Verkocht
     in Middelburg 4335 SG
    Prijs € 315.000,- tot € 354.000,- Status Verkocht
    Levensloopbestendige woningen

    Vul onderstaand formulier in en breng een ander op de hoogte van dit pand.
    Uw gegevens
    Gegevens ontvanger
    Opmerkingen

    Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
    Persoonsgegevens
    Adresgegevens
    Contactgegevens
    Opmerkingen

    Persoonsgegevens

    Contactgegevens

    Nieuwbouw inschrijven

    Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

    Brochure

    Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

    Contact

    Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

    Doorsturen

    Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.