Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Middelburg 4335 SG

Rittenburg 2e fase

4335 SG Middelburg

Omschrijving

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een zichtbaar rijk verleden. De stad is ontstaan in de negende eeuw. In die tijd trokken de Vikingen Europa in. Walcheren had een belangrijke strategische positie en om het eiland tegen indringers te beschermen werd een ringwalburg opgeworpen. Hierdoor ontstond een zogenaamde burcht. Nadat de dreiging van de andere landveroveraars voorbij was, begon...
Lees meer

Kenmerken

Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 339.500,- tot € 357.500,- Gebruiksoppervlakte 100 m² t/m 156 m² Inhoud 437 m³ t/m 610 m³ Perceeloppervlakte 163 m² t/m 362 m² Start Verkoop 10-08-2018 Aantal kavels 23 Vrij 7 Aantal Bouwtypes 5 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een zichtbaar rijk verleden. De stad is ontstaan in de negende eeuw. In die tijd trokken de Vikingen Europa in. Walcheren had een belangrijke strategische positie en om het eiland tegen indringers te beschermen werd een ringwalburg opgeworpen. Hierdoor ontstond een zogenaamde burcht. Nadat de dreiging van de andere landveroveraars voorbij was, begon de burcht te profiteren van haar gunstige ligging aan het water en ontwikkelde zich tot een florerend handelscentrum. De burcht was het middelpunt van de verschillende burchten en zo kwam de stad aan haar huidige naam: Middelburg.

Middelburg is een echte stad met een eigen karakter. Naast historische monumenten is moderne architectuur ook ruim aanwezig. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en naast de grote winkelketens vind je er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels. Middelburg is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Middelburg is gelegen aan de A58, de snelweg die Zeeland ontsluit. Het centraal station is gelegen aan de rand van het centrum en heeft een constante dienstregeling.

Aan de zuidwest zijde van Middelburg wordt die nieuwe woonwijk Rittenburg gerealiseerd. De naam Rittenburg komt uit de boeken van Leonhard Huizinga over het schelmenduo Adriaan en Olivier. Hun kenmerkende bezigheid is het parkeren van hun Rolls-Royce tegen de trap van het stadhuis van het pittoreske stadje Rittenburg. De tweeling raakt verzeild in de meest bizarre situaties. De verhalen spelen zich af in en rond het Park Toorenvliedt.

Park Toorenvliedt was vroeger een zogenaamde buitenplaats. Om de drukke stad te ontvluchten verbleven de rijkere burgers in de zomermaanden in hun buitenverblijf om tot rust te komen. Het landhuis Toorenvliedt dat op het terrein staat, dateert uit de 18e eeuw, maar de buitenplaats is nog ouder. Het is nu één van de weinige overgebleven buitenplaatsen op Walcheren die nog intact zijn. Vandaag de dag is het park een ontmoetingsplek bij uitstek. U kunt hier heerlijk wandelen, even tot rust komen op een bankje of op de grote speelweide. Kinderen kunnen vanaf de eerste bunker bij de hoofdingang een speurtocht langs de bunkers maken en er staan op diverse plaatsen speeltoestellen en er is een basketbalveld. Het park is enkele jaren geleden volledig opgeknapt en vormt nu een prachtige locatie. De wijk Rittenburg ligt aan het park en de bewoners kunnen dus optimaal genieten van dit groene- en waterrijke stadspark Toorenvliedt.

Aan de zuidzijde van het plan Rittenburg wordt Rittenburg fase II gerealiseerd. Het plan bestaat uit 6 stadswoningen, 7 levensloopbestendige woningen en 8 twee-onder-één-kap woningen. De woningen zijn ontworpen door Architecten Alliantie uit Goes. In een fraaie bouwstijl hebben zij woningen ontworpen die aan alle huidige wensen en regelgeving voldoen. Woningen waarin men zich thuis voelt. De materialen zijn afgestemd op het karakter van de wijk.
De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Bouwbedrijf De Delta uit Middelburg.

Stadswoningen (kavel 1-6) UITVERKOCHT!

Levensloopbestendige twee-onder-één-kap woningen (kavel 7 t/m 10)
In deze fase worden nog zeven levensloopbestendige woningen gerealiseerd, waaronder 4 twee-onder-één-kap woningen en 3 geschakelde vrijstaande woningen (kavel 11 t/m 13). De ruime twee-onder-één-kap woningen bevinden zich aan de zuidelijke punt van de wijk en hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. De begane grond bestaat dan uit een tuingerichte woonkamer, een ruime woonkeuken, een berging en wasruimte, hal met toiletruimte en een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Daarnaast zullen er op de verdieping 2 extra slaapkamers en een tweede badkamer worden gerealiseerd. De woning kan eventueel aan de achterzijde worden uitgebouwd, zodat er nog meer leefruimte ontstaat. Ook bestaat het realiseren van een aangebouwde garage of carport tot de mogelijkheden. De woningen beschikken over een flinke achtertuin met vrije ontsluiting via de zijkant van de woning. Achter in de tuin komt een houten buitenberging. Aan de voorzijde is er parkeergelegenheid op eigen terrein. De woningen worden als 2-onder-1-kap woning gebouwd op ruime kavels met een optimale ligging.
De woningen worden vanzelfsprekend volledig geïsoleerd (muren, vloer, dak). De kozijnen worden uitgevoerd in kunststof, voorzien van hoogwaardig drie-laags isolatieglas (HR+++). Op het dak worden de nodige zonnepanelen aangebracht.

Levensloopbestendige geschakelde vrijstaande woningen (kavel 11 t/m 13)
In deze fase worden nog zeven levensloopbestendige woningen gerealiseerd, waaronder 3 geschakelde vrijstaande woningen en 4 twee-onder-één-kap woningen (kavel 7 t/m 10).
De ruime geschakelde vrijstaande woningen bevinden zich aan de zuidelijke punt van de wijk en hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. De begane grond bestaat hier uit een straatgerichte woonkamer, een ruime tuingerichte woonkeuken, een berging en bijkeuken, hal met toiletruimte en een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Daarnaast zal er op de verdieping 1 extra slaapkamer en een tweede badkamer worden gerealiseerd. De woningen worden standaard voorzien van een carport. De woningen beschikken over een fijne achtertuin met vrije ontsluiting via de zijkant van de woning. Naast de woning komt een houten buitenberging. Aan de voorzijde is er parkeergelegenheid op eigen terrein onder de carport. De woningen worden als vrijstaande woning gebouwd, waarbij de carport de woningen aan elkaar schakelt. 
De woningen worden vanzelfsprekend volledig geïsoleerd (muren, vloer, dak). De kozijnen worden uitgevoerd in kunststof, voorzien van hoogwaardig drie-laags isolatieglas (HR+++). Op het dak worden de nodige zonnepanelen aangebracht.

Twee-onder-één-kap woningen (kavel 14-21) UITVERKOCHT!

Levensloopbestendige woningen (Rittenburg fase 1, P.J. Meertensstraat 21 en 23) UITVERKOCHT!

Neem gerust contact met ons op voor een brochure, of maak gelijk een afspraak voor meer informatie!
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 339.500,- - € 357.500,- Indeling Gebruiksoppervlakte 100 m² t/m 156 m² Inhoud 437 m³ t/m 610 m³ Perceeloppervlakte 163 m² t/m 362 m² Start Verkoop 10-08-2018 Aantal kavels 23 Vrij 7 Aantal Bouwtypes 5 Woningtypen Woonhuis

Vul onderstaand formulier in en breng een ander op de hoogte van dit pand.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.