Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Rittenburg 2e fase levensloop
4335 SG Middelburg
Koopaanneemsom € 349.500,- tot € 367.000,- Beschikbaar
0118-413920

Kenmerken

Aantal kavels 7 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een zichtbaar rijk verleden. De stad is ontstaan in de negende eeuw. In die tijd trokken de Vikingen Europa in. Walcheren had een belangrijke strategische positie en om het eiland tegen indringers te beschermen werd een ringwalburg opgeworpen. Hierdoor...
Lees meer

Omschrijving

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft een zichtbaar rijk verleden. De stad is ontstaan in de negende eeuw. In die tijd trokken de Vikingen Europa in. Walcheren had een belangrijke strategische positie en om het eiland tegen indringers te beschermen werd een ringwalburg opgeworpen. Hierdoor ontstond een zogenaamde burcht. Nadat de dreiging van de andere landveroveraars voorbij was, begon de burcht te profiteren van haar gunstige ligging aan het water en ontwikkelde zich tot een florerend handelscentrum. De burcht was het middelpunt van de verschillende burchten en zo kwam de stad aan haar huidige naam: Middelburg.

Middelburg is een echte stad met een eigen karakter. Naast historische monumenten is moderne architectuur ook ruim aanwezig. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en naast de grote winkelketens vind je er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels. Middelburg is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Middelburg is gelegen aan de A58, de snelweg die Zeeland ontsluit. Het centraal station is gelegen aan de rand van het centrum en heeft een constante dienstregeling.

Aan de zuidwest zijde van Middelburg wordt die nieuwe woonwijk Rittenburg gerealiseerd. De naam Rittenburg komt uit de boeken van Leonhard Huizinga over het schelmenduo Adriaan en Olivier. Hun kenmerkende bezigheid is het parkeren van hun Rolls-Royce tegen de trap van het stadhuis van het pittoreske stadje Rittenburg. De tweeling raakt verzeild in de meest bizarre situaties. De verhalen spelen zich af in en rond het Park Toorenvliedt.

Park Toorenvliedt was vroeger een zogenaamde buitenplaats. Om de drukke stad te ontvluchten verbleven de rijkere burgers in de zomermaanden in hun buitenverblijf om tot rust te komen. Het landhuis Toorenvliedt dat op het terrein staat, dateert uit de 18e eeuw, maar de buitenplaats is nog ouder. Het is nu één van de weinige overgebleven buitenplaatsen op Walcheren die nog intact zijn. Vandaag de dag is het park een ontmoetingsplek bij uitstek. U kunt hier heerlijk wandelen, even tot rust komen op een bankje of op de grote speelweide. Kinderen kunnen vanaf de eerste bunker bij de hoofdingang een speurtocht langs de bunkers maken en er staan op diverse plaatsen speeltoestellen en er is een basketbalveld. Het park is enkele jaren geleden volledig opgeknapt en vormt nu een prachtige locatie. De wijk Rittenburg ligt aan het park en de bewoners kunnen dus optimaal genieten van dit groene- en waterrijke stadspark Toorenvliedt.

Aan de zuidzijde van het plan Rittenburg wordt Rittenburg fase II gerealiseerd. De woningen zijn ontworpen door Architecten Alliantie uit Goes. In een fraaie bouwstijl hebben zij woningen ontworpen die aan alle huidige wensen en regelgeving voldoen. Woningen waarin men zich thuis voelt. De materialen zijn afgestemd op het karakter van de wijk.
De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Bouwbedrijf De Delta uit Middelburg.

In deze fase worden nog zeven levensloopbestendige woningen gerealiseerd, waaronder 4 twee-onder-één-kap woningen (kavel 7 t/m 10) en 3  vrijstaande woningen (kavel 11 t/m 13).

Levensloopbestendige twee-onder-één-kap woningen (kavel 7 t/m 10)
De ruime twee-onder-één-kap woningen bevinden zich aan de zuidelijke punt van de wijk en hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. De begane grond bestaat uit een tuingerichte woonkamer, een ruime woonkeuken, een berging en wasruimte, hal met toiletruimte en een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Daarnaast zullen er op de verdieping twee extra slaapkamers en een tweede badkamer worden gerealiseerd. De woning kan eventueel aan de achterzijde worden uitgebouwd, zodat er nog meer leefruimte ontstaat. Ook bestaat het realiseren van een aangebouwde garage of carport tot de mogelijkheden. De woningen beschikken over een flinke achtertuin met vrije ontsluiting via de zijkant van de woning. Achter in de tuin komt een houten buitenberging. Aan de voorzijde is er parkeergelegenheid op eigen terrein. De woningen worden als 2-onder-1-kap woning gebouwd op ruime kavels met een optimale ligging.

Levensloopbestendige vrijstaande woningen (kavel 11 t/m 13) (geschakeld na aanbouw carport)
De ruime vrijstaande woningen bevinden zich aan de zuidelijke punt van de wijk en hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. De begane grond bestaat hier uit een straatgerichte woonkamer, een ruime tuingerichte woonkeuken, een berging en bijkeuken, hal met toiletruimte en een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Daarnaast zal er op de verdieping 1 extra slaapkamer worden gerealiseerd en is er ruimte voor een 2e badkamer. De woningen worden optioneel voorzien van een carport. De woningen beschikken over een fijne achtertuin met vrije ontsluiting via de zijkant van de woning. Naast de woning komt een houten buitenberging. Aan de voorzijde is er parkeergelegenheid op eigen terrein. De woningen worden als vrijstaande woning gebouwd, waarbij de carport de woningen aan elkaar schakelt. 

De woningen worden vanzelfsprekend optimaal geïsoleerd (muren, vloer, dak). De kozijnen worden uitgevoerd in kunststof, voorzien van hoogwaardig drie-laags isolatieglas (HR+++). Op het dak worden de nodige zonnepanelen aangebracht.

Neem gerust contact met ons op voor een brochure, of maak gelijk een afspraak voor meer informatie!
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 349.500,- - € 367.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 102 m² t/m 107 m² Inhoud 375 m³ t/m 385 m³ Perceeloppervlakte 248 m² t/m 301 m² Start Verkoop 15-11-2018 Aantal kavels 7 Vrij 5 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Woonhuis

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.