Mijn favorieten

Nieuwe regels als je in 2020 een huis gaat kopen

Elk jaar veranderen de regels voor het kopen van een huis. Ook voor komend jaar zijn er een aantal wijzigingen ten opzichte van 2019. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.
Allereerst gaat het maximale leenbedrag naar verwachting voor vrijwel alle inkomens iets omhoog. Bij tweeverdieners telt het tweede inkomen voor in 2020 voor 80% mee.
Ook wordt het aantrekkelijker om een huis met een energieprestatiecoëfficient van 0 of lager te kopen. Je mag namelijk maximaal € 15.000 meer lenen.  Voor een 'nul-op-de-meter'-woning’ is dat zelfs € 25.000, als je inkomen voor je maximale hypotheek wel minstens €33.000 per jaar bedraagt.
De maximale koopprijs voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie bedraagt wordt in 2020 opgetrokken naar € 310.000. Je mag maximaal € 18.600 aan energiebesparende maatregelen meefinancieren met NHG. De kosten van de NHG gaan wat omlaag. Je betaalt 0,7% over het leenbedrag.  Vanaf 1 januari zijn woningkopers ook niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij een financiering met NHG.
De overheid schroeft wel de maximale hypotheekrenteaftrek verder terug naar 46%.
Als je 40 jaar of jonger bent mogen bijvoorbeeld je ouders je eenmalig maximaal € 103.64 schenken voor je eigen huis (voor de aankoop of voor de aflossing van je hypotheek).
En om dat allemaal te kunnen bereiken helpen we je graag mee met het zoeken, vinden en aankopen van een nieuwe woning. Wij zijn volledig op de hoogte van de markt, het aanbod en staan weer vol overgave klaar om er weer een succesvol jaar van te maken. Zien we je in 2020?
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring