Scroll Top

4381 CG Vlissingen

Bellamypark 23

€ 425.000,- k.k.

Aerssens en Partners biedt aan:

Eén van de oudste herenhuizen van Vlissingen, gelegen aan het Bellamypark gaat met weer een nieuw gezin een stuk geschiedenis schrijven. Dit 5-laagse monument, genaamd ‘St Pieter’ is een markant baken in de Vlissingse binnenstad.
We geven de geschiedenis door en we geven een grote verscheidenheid aan elementen door die in het pand aanwezig zijn en in de loop der eeuwen dit pand haar eigen karakter hebben gegeven. Diverse details vertellen over het verleden en zijn bewaard gebleven, hersteld of enkele eeuwen terug aangebracht.

Het knusse, warme karakter is bewaard gebleven. Moderne voorzieningen en technieken zijn aan dit herenhuis voorbij gegaan en zult u dan ook niet aantreffen en ook onderhoud is een punt van aandacht.
Wat u wel terugvindt zijn de ruimtes, beginnend bij een heel sfeervolle begane grond, 2 verdiepingen met slaapvertrekken, een beloopbare zolder en een kelder met gewelf. En haast vanzelfsprekend is er een heerlijke diepe stadstuin.

Tijdens de laatste verbouwing en het ontmantelen van diverse ruimtes zijn tal van elementen (terug) gevonden, waaronder;
- Haardplaten uit de 17e eeuw
- Plafond- en balkbeschilderingen uit??? (die vervolgens bijgeschilderd zijn)
- Witte en wit/blauwe tegeltjes uit de 17e, 18e en 19e eeuw
- Plavuizen uit de 17e/18e eeuw
- Schoorsteen en kast in Empirestijl 19e eeuw (een deur replica van gemaakt)
- Schuifdeuren die oorspronkelijk tussen de keuken en living hebben gezeten en die nu op de verdieping zijn verwerkt in een slaapkamer
- Witgeschilderde muren waar je de alle gevelstenen in het zicht hebt (op alle verdiepingen zichtbaar)
- Oude rondgetrokken scheepsspanten die in de loop der eeuwen hergebruikt zijn als dakspanten
- Inscriptie in gevelsteen uit 1825 met P.I.T.W. (Pieter Ter Woerd liet dit toen verbouwen)
- Delen van de trapgevel en waterbakken in de achtergevel
- Waterputten, beerput en goten in de tuin

Toen de huidige eigenaren dit pand kochten had het laatstelijk dienst gedaan als pension voor gastarbeiders. Samen met hun architecten hebben zij getracht zoveel mogelijk oude bouwkundige elementen te sparen en oude materialen te hergebruiken zoals kennelijk al langer de gewoonte was. Het achterhuis verkeerde in een te slechte staat om te behouden en is gesloopt.

Begane grond:
Entreehal met blauw geschilderde houten wandbekleding en een fraaie tegelvloer. Let op de raampartij boven de deur. Deze samenstelling van het raam met roedeverdeling met ronding erin komen we op diverse plaatsen tegen in de woning.
Vanuit de hal heb je een leuk doorkijkje naar de keuken. Achter de 1e hal is een 2e hal met eveneens soortgelijke plavuizen en houten wandbekleding. Hiervandaan gaat u naar de keuken, naar de toiletruimte (toilet met fonteintje), naar de trapopgang en onder de trap door naar de living.

De keuken past geheel in de sfeer van dit herenhuis, Kastfrontjes van sloophout uit het achterhuis, een granieten aanrechtblad, een schouw uit 1825 met een schilderij op papier wat later is ingekleurd en terra plavuizen op de vloer. Vanuit de keuken mijmer je weg en kijk je over het Bellamypark.

De tuingerichte living is sfeervol, warm en laat veel van haar historie zien:
Een plavuizen vloer, waarop aan de donkergekleurde tegels en aan de enige niet rijk beschilderde balk nog te zien is waar er in het verleden een gang is geweest. Het balkenplafond, de kast met massief houten deurpanelen, de haardpartij met haardplaat en het kleurenpallet dragen allemaal bij aan een knusse sfeer.

Verdieping 1 en 2 en zolderruimte:
Met een deels uitgesleten en deels gerestaureerde, houten spiltrap komt u op de 1e verdieping. Een grote slaapkamer aan de voorzijde met fraai beschilderde plafonds, een prachtig uitzicht op het plein en de oude schuifdeuren van de begane grond tussen de slaapkamer en de achtergelegen badkamer bieden een heerlijke plek om te slapen. Op deze verdieping is er nog een 2e grote slaapkamer met schouw, kastenwand en waar de oude binnenmuren ook nog in het zicht zijn. De eenvoudige badkamer heeft een ligbad, separate douche, wastafel en toilet. Via een, met een houten deur afgesloten 2e houten spiltrap bereikt u de 2e verdieping. Hier is een grote open slaapkamer/werkkamer, een wasruimte en een open ruimte aan de achterzijde waar op eenvoudige wijze nog een extra kamer gerealiseerd kan worden. Op deze verdieping ziet u het metselwerk over gaan in een houten kap van oude scheeps-balken. De historie is ook hier weer voelbaar. Tot slot is er een grote zolder, over de gehele lengte van het pand. Deze wordt bereikt met een houten trapje. Aan bergruimte zult u geen gebrek hebben. Van de slaapkamers en badkamer hebben wij geen binnenfoto's.

Vanuit de tuin achter is er een stenen trap naar het keldergewelf. Let op de oude kraan naar de waterbak. Het keldergewelf loopt rond en loopt geheel door naar de voorzijde. Het laatste stuk (voorzijde) is geen gewelf meer maar heeft een houten vloerconstructie (vloer van de keuken). Middels een stenen trap en een houten kelderluik komt u weer op het Bellamypark.

Er is een bijzonder sfeervolle stadstuin van ca. 23 meter lang. De tuin is rijk begroeid en biedt een heel goede privacy. Tegen de achtergevel is een terras van natuursteen. Trapsgewijs naar beneden komt u in het volgende deel van de tuin waar eerst het achterhuis heeft gestaan en vervolgens loopt u over een pad van klinkers door naar achteren waar een heerlijk terras onder een grote boom voor een aangenaam plekje zorgt. De tuin wordt omsloten door gemetselde tuinmuren en een houten tuinpoort naar de straat erachter. Via de Schoolstraat kunt u hier verder de stad in.

Het Bellamypark is ontstaan in het begin van de vorige eeuw nadat de Koopmanshaven werd gedempt. Het park is vernoemd naar de dichter Jacobus Bellamy die in Vlissingen geboren is. Het geboortehuis van deze populaire Nederlandse dichter is nog steeds te vinden aan het Bellamypark. Het Bellamypark is al vele jaren het hart van het uitgaansleven van Vlissingen. In de zomermaanden staat het park vol met gezellige terrassen en in de avonduren stromen de cafés vol met studenten. Het park is ook ieder jaar weer het toneel voor veel van de festivals en evenementen die in Vlissingen gehouden worden. De bekendste evenementen die hier georganiseerd worden zijn de jaarlijkse kermis en het bevrijdingsfestival. Aan het Bellamypark is tevens de reptielen zoo Iguana te vinden. (Steden.net)

U overweegt de aanschaf van een monument? Wonen of werken in een monument is bijzonder, uniek en uitdagend en heeft soms financiële voordelen. Tegelijkertijd wordt er nogal wat van u gevraagd, als eigenaar en/of bewoner van een monumentaal pand. Wat kunt u verwachten?

Wat zijn de voordelen?
Het bewonen van een monument is uniek en geeft een bijzondere sfeer. De geschiedenis is vaak van het pand af te lezen. Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is er vaak veel te leren over uw pand en de geschiedenis ervan.
Maak gebruik van advies en ondersteuning van uw gemeente, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Monumentenwacht in uw provincie. U staat er niet alleen voor.
U krijgt mogelijk financiële ondersteuning (subsidie/laagrentende lening) bij onderhoud en restauratie.

Waar moet u op letten?
Behoud de historische en unieke monumentale waarde van uw pand. Het onderhouden van uw monumentale pand vraagt tijd, toewijding en kost geld.
Bij het aanpassen, verbouwen of restaureren krijgt u vrijwel altijd te maken met uw gemeente en dient u een omgevingsvergunning aan te vragen.
Houd er rekening mee dat een vergunningstraject voor een monument langer duurt dan het traject voor niet-monumentale panden.
Uw pand vraagt om specialistische zorg; kosten voor onderhoud en restauratie vallen vaak hoger uit vanwege bijvoorbeeld gebruik van speciale materialen en technieken.
De beschermde status van een monument gaat verder dan de buitenkant van het pand. Het interieur valt vaak ook onder de bescherming. Stem wijzigingen op tijd af met uw gemeente.

Algemene informatie: Koopovereenkomst:
In de koopovereenkomst die opgemaakt wordt voor deze verkoop, wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom, als zekerheidsstelling voor het nakomen van de verplichtingen van koper.
Tevens wordt in de koopovereenkomst een extra artikel opgenomen dat, gezien het bouwjaar van de woning, we een asbestclausule en de ouderdomsclausule zullen opnemen.

We raden u ook aan bij verregaande interesse om het pand bouwkundig te laten keuren. Dat geeft u een goed beeld over de woning en over (onderhouds)kosten nu en in de nabije toekomst.
Wij geven u uiteraard graag een toelichting op deze clausules.

Bezoek ter plaatse:
Bezichtigingen van dit object kunnen uitsluitend plaatsvinden volgens afspraak via onze makelaardij.
Natuurlijk stellen wij het zeer op prijs indien u uw bevindingen, ook als u géén verdere belangstelling voor het pand hebt, telefonisch aan ons door zou willen geven, zodat wij de verkoper(s) hierover kunnen informeren.

Disclaimer vooraf:
Aan de samenstelling van deze brochure is de grootste zorg besteed, waarbij de beschikbare informatie en de tekeningen de huidige situatie zo goed mogelijk weergeven. (De maten kunnen afwijkend zijn en gelden slechts als indicatie). Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Zowel verkoper als onze makelaardij aanvaarden geen aansprakelijkheid, claims of andere

Lees meer

Brochures

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht
Koopprijs
€ 425.000,-
Aanvaarding
In overleg
Woonoppervlakte
153 m2
Inhoud
710 m3
Bouwvorm
Soort object
Woonhuis
Type woning
Tussenwoning
Soort
Herenhuis
Bouwjaar
1579
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
In centrum, Vrij uitzicht
Overdracht
Woonoppervlakte
153 m2
Perceel oppervlakte
174 m2
Inhoud
710 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Energie
Verwarming
CV ketel
Buitenruimte
Tuin
Achtertuin
Hoofdtuin
Achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
115 m2
Positie
Zuidwest
Achterom
Ja
Kwaliteit
Normaal
Bergruimte
Soort
Vrijstaand hout
Parkeergelegenheid
Garage
Geen garage
Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren, Parkeervergunningen
Dak
Soort dak
Schilddak
Kwaliteit dak
Pannen
Voorzieningen
Voorzieningen
TV kabel, Rookkanaal
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk tot goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Lees meer

Video's

Virtuele tour