Scroll Top

4381 CD Vlissingen

Beursstraat 10-10a

€ 395.000,- k.k.

Zoek je een markant woonhuis? Zoek je een plek om te wonen en te werken? Zoek je woning die je deels kan verhuren of zoek je een belegging?
Wij bieden je deze mogelijkheid.
Een bijzonder sfeervol Rijksmonument uit 1650 gelegen in het historische stadshart van Vlissingen. Achter de marktante gevel schuilt een dubbel woonhuis (nr 10 met souterrain en bel-etage en nr 10a, 1e, 2e verdieping en zolderruimte)
U vindt dit statige, eeuwenoude, herenhuis met 2 voorgevels aan de Smallekade aan een van de hoofdpleinen, het Bellamypark.

De hoofdentree zit aan de Beursstraat, maar de 2e fraaie gevel zit aan de Smallekade/Bellamypark met haar levendige terrassen en zicht op de Jachthaven en Loodsensteiger. Een TOP-locatie dus.
Dit herenhuis is op dit moment onderverdeeld in 2 zelfstandige appartementen die zijn verhuurd met contracten voor bepaalde tijd. Het behoort tot de mogelijkheden om het geheel te kopen met lopende huurcontracten en als u het herenhuis voor eigen gebruik wilt gebruiken is dat ook mogelijk. De contracten zijn eindig.

De okergele gepleisterde gevel aan beide zijden zijn onderdeel van een mooi, kleurrijk en fotogeniek straatbeeld. Alleen dat al maakt het een uniek object in de binnenstad.
Maar ook een stukje authenticiteit is na binnenkomst gegarandeerd: U wordt verrast door de bijzondere elementen, authentieke sfeer en de haast aandoenlijke ongemakken die een meer dan 370 jaar oud pand met zich meebrengt. Deze stadswoning draagt een rijke historie met zich mee, hetgeen zich zowel in- als extern laat vertalen in tal van oorspronkelijke, sfeerbepalende details.

De indeling is nu als volgt:
Gang met linoleum vloer in tegelmotief, balkenplafond en lambrisering en meterkast. Er zijn 2 binnendeuren. Beiden geven toegang tot een appartement.
We nemen de deur naar links en komen dan in het appartement op de begane grond (Beursstraat 10). De warme, uitnodigende sfeer zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt. Er is een living, naar het Bellamypark gericht. In deze kamer met massief houten vloer, schouw (niet meer in gebruik), het balkenplafond met moer- en kinderbalken en de ramen met roedeverdeling is het heerlijk genieten. Er is plaats voor een zithoek en een eethoek. Naar de Beursstraat toe is het pand wat smaller. Hier bevindt zich de keuken. De keuken heeft een linoleum vloer en beschikt over een keukenblok met losse apparatuur. De oppervlakte van de begane grond bedraagt ca. 46 m2.
Een houten trap leidt naar het souterrain.

Het souterrain heeft een centrale (lage) ruimte waar een bed is geposteerd. Verder is er een badkamer met ligbad (losstaand), wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting. Naar voor toe is een royale slaapkamer. Balkenplafonds, massief houten vloerdelen en houten wandbekleding geven deze ruimte een warme ambiance. Openslaande deuren leiden naar een kelderluik met trap die vervolgens uit komt op de stoep van de Smallekade/Bellamypark. Zo is het appartement ook vanaf deze zijde te bereiken en hebt u tevens een soort buitenruimte.

Appartement Beursstraat 10a:
Via de trap komen we op de 1e verdieping. De voorkamer is een zitkamer met fraai uitzicht over het Bellamypark. Ook dit appartement heeft een mooie balkenplafond en een schouw (ter decoratie). Aan de achterzijde is een eetkamer/keuken. Een lang keukenblok, deels met vaste en deels met losstaande apparatuur bestrijken de linker wand. Er is plaats in deze ruimte voor een grote eettafel. De ruimtes worden optisch gescheiden door het trapportaal en door een grote vaste kast.

2e Verdieping:
Hier is een grote slaapkamer met houten vloerdelen en de balkconstructie in het zicht. Verder is er een ruime en complete badkamer met ligbad, separate douche, wastafel, toilet en wasmachine-aansluiting. De badkamer is betegeld met marmertegels. Achter de badkamer is een 2e praktische slaapkamer.

3e Verdieping:
Zolderruimte met vlizotrap. Hier is voldoende ruimte om spullen op te bergen en er is plaats voor 2 C.V.-ketels. Voor elk appartement is er een ketel beschikbaar.

Informatie ten behoeve van een belegger:

Huurovereenkomsten:
Beursstraat 10
Huurovereenkomst voor 2 jaar met als einddatum 31-3- 2025
Huurprijs € 845 per maand, een vaste bijdrage voor energie van € 200 per maand en € 50 aan servicekosten
Het gehuurde is inclusief stoffering en meubilering en abonnement voor internet en TV.

Beursstraat 10a
Huurovereenkomst voor 12 maanden met als einddatum 31-03-2025
Huurprijs € 800 per maand, een vaste bijdrage voor energie van € 200 per maand en € 50 aan servicekosten
Het gehuurde is inclusief stoffering en meubilering en abonnement voor internet en TV.

Verdere informatie is vertrouwelijk beschikbaar nadat u het geheel hebt bezocht.

Algemene informatie: Koopovereenkomst:
In de koopovereenkomst die opgemaakt wordt voor deze verkoop, wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom, als zekerheidsstelling voor het nakomen van de verplichtingen van koper. Tevens wordt in de koopovereenkomst een extra artikel opgenomen dat verkoper er niet zelf gewoond heeft en daarmee ook aangeeft dat deze wellicht niet op alle vragen antwoord heeft en dat deze mogelijk ook niet alle feiten, informatie maar ook de eventuele gebreken aan het appartement niet kent. Gezien het bouwjaar van de woning zullen ook de asbestclausule en de ouderdomsclausule opgenomen worden.

Wij geven u uiteraard graag een toelichting op deze clausules.

Historie:
Op kaarten van de Late Middeleeuwen zien we de bebouwing rondom de Koopmanshaven, die later is volgestort en nu het Bellamypark vormt. De Smallekade ligt vanaf het water gezien aan de linkerzijde. Het rijtje woningen waar ook Beursstraat 10-10a aan ligt heeft deels de naam Smallekade en deels Beursstraat, ondanks dat ze naast elkaar liggen. Alleen de zijde waar de hoofdentree zit geeft aan welk adres het is. De smallekade is het smalle straatje tussen de gevels en het plein van het Bellamypark.

Lees meer

Brochures

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs
€ 395.000,-
Aanvaarding
In overleg
Woonoppervlakte
130 m2
Inhoud
550 m3
Bouwvorm
Soort object
Woonhuis
Type woning
Tussenwoning
Soort
Herenhuis
Bouwjaar
1650
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
In centrum, Vrij uitzicht
Overdracht
Woonoppervlakte
130 m2
Perceel oppervlakte
56 m2
Inhoud
550 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Energie
Verwarming
CV ketel
Buitenruimte
Tuin
Zonneterras
Achterom
Nee
Parkeergelegenheid
Garage
Geen garage
Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
Dak
Soort dak
Schilddak
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Lees meer

Video's

Virtuele tour

Virtuele tour

Panorama afbeelding 1
Panorama afbeelding 2
Panorama afbeelding 3
Panorama afbeelding 4
Panorama afbeelding 5
Panorama afbeelding 6
Panorama afbeelding 7
Panorama afbeelding 8
Panorama afbeelding 9
Panorama afbeelding 10
Panorama afbeelding 11
Panorama afbeelding 12
Panorama afbeelding 13