Scroll Top

4381 KD Vlissingen

Boulevard De Ruyter 134

€ 597.000,- k.k.

Wij bieden aan:
Een heel royaal en zeer fraai gelegen vier-kamerappartement (maisonnette) met een fantastisch uitzicht op zee. Geniet vanaf het zonnig balkon aan de Boulevardzijde van het fantastische schouwspel van de voorbijtrekkende schepen en de beloodsing op de rede, direct voor de deur.
De woning is direct grenzend aan het historische centrum van Vlissingen en de voorzieningen daar. Dat maakt de locatie tot een heel aantrekkelijke om te wonen. U heeft vanuit het complex met de lift direct toegang tot de uitgang naar de binnenstad.
Het behoort ook tot de mogelijkheden om een grote garage (7m x 4m) in de onderbouw te verwerven. Deze wordt separaat aangeboden.

Het appartement:
Dit appartement op de eerste woonlaag (met slaapverdieping in de onderbouw) is in 2009 compleet vernieuwd en is onder andere voorzien van een nieuwe keuken, sanitair, vloeren, wandafwerking en een nieuwe, “luie” trap. Het appartementencomplex is goed bereikbaar en heeft een makkelijke entree voor mensen die minder goed ter been zijn.

Indeling:
Er is een nette centrale entree aan de Boulevard zijde, voorzien van een intercom met camera en postbussen. Vanuit de entree zijn via een hal het trappenhuis, de lift en de (fietsen)bergingen te bereiken. Deze woning is dicht bij de entree gelegen. Omdat hal en woning gelijkvloers zijn, is de woning vanaf de Boulevard direct toegankelijk. Dus zonder dat van een lift gebruik gemaakt hoeft te worden. Vanuit de hal voert die lift naar de hoger gelegen woonlagen en neerwaarts naar de bergingen en de achteruitgang in de Gasthuisstraat.

Eerste woonlaag:
Entree van het appartement, hal met kast met opstelling van de c.v.-combiketel. Vervolgens komt u in de zeer royale leefruimte met living en open keuken. Met een oppervlakte van ca. 60 m² is hier royaal plaats voor het indelen van de ruimte zoals u wenst en zijn er lange wanden om grote wandmeubelen te plaatsen. Wie ruimtelijkheid waardeert zal ook de relatief hoge plafonds, op een hoogte van 2.60 m, op waarde kunnen schatten.
Het magnifieke uitzicht vanuit alle posities in de L-vormige woonkamer reikt tot aan de kust van Zeeuws Vlaanderen en België. Er is een heel fijn, overdekt balkon. Het heeft als groot voordeel dat het vrijwel altijd mogelijk is om op het balkon uit de wind te zitten. Hier is voldoende plaats om met meerdere personen lekker te vertoeven.
Achter het grote gevelraam en het balkon zijraam is het ook bij guur of regenachtig weer goed toeven. In de winter helpt de zon de woonkamer te verwarmen. De zon kan worden buitengehouden met een gemeenschappelijke maar individueel te bedienen buitenzonwering. De raambekleding aan de binnenzijde bestaat uit Verasol en gordijnen. In de woonkamer zijn handige schuifkasten ingebouwd. De open keuken met diverse inbouwapparatuur verschaft zowel uitzicht op de Boulevard als op de binnenstad. Vervolgens is er een binnenhal met toegang tot het luxe uitgevoerde toiletruimte met toilet, bidet en fonteintje. Er is een ruime slaapkamer aan de achterzijde. Voor de thuiswerker is dit tevens een mooie optie als study. Gelegen aan de koele zijde van het appartement is het heerlijk verblijven of werken in deze ruimte. Het biedt daarnaast ook zicht op het centrum met de Sint Jacobstoren en het direct achter de flat gelegen groene Westdijkhof.

Slaapverdieping:
Middels een luie, hardhouten trap dalen we af naar de slaapverdieping. Hier is een overloop, waar vandaan alle verdere ruimtes bereikt worden. Er is een zeer royale ouderslaapkamer (20,5 m²) met een eigen balkonnetje (stadsgericht). De kamer heeft een praktische, diepe inloopkast. De tweede ruime slaapkamer (12,3 m²) wordt thans gebruikt als kleedkamer met op maat gemaakte kledingkasten. De badkamer is netjes uitgevoerd met douche, wastafel in meubel en bidet. Het tweede toilet met fonteintje is separaat. Er is een aparte kastruimte ten behoeve van de opstelling van het witgoed. De slaapverdieping bevindt zich aan de koele achterzijde.

Het complex
De woning maakt deel uit van de Westpoortflat. Die flat is ontworpen door de bekende Vlissingse architect Götzen die zelf op nr. 132 heeft gewoond. Zijn bouwstijl werd gekenmerkt door het gebruik van natuursteen en grote raampartijen. Beide stijlelementen zijn verwerkt in de gevel van de Westpoortflat. De Westpoortflat staat ter hoogte van De Leugenaar, op de “knik”. Omdat het appartement voor de knik is gesitueerd, is er vrij zicht op de Gevangentoren en de andere Boulevards tot aan het Badstrand en de Nolle.

Vlissingen:
Stad aan het water met een rijke historie en een stad in ontwikkeling. De binnenstad bestaat uit een mix van monumentale panden en moderne (hoog)bouw. Er is voor elke doelgroep en leeftijdscategorie wel aanbod aan woningen en appartementen.
Het uitgebreide winkelaanbod van de binnenstad omvat o.a. de bekende winkelketenbedrijven, supermarkten, kledingzaken en speciaalzaken en voor de dagelijkse benodigdheden zijn er bakkers, een keurslager, viswinkel en een kaaszaak. En op vrijdag is er een gezellige weekmarkt.
In de nabij gelegen megabioscoop Cine City vindt jaarlijks een internationaal filmfestival plaats. Vlissingen is een badplaats en toeristenstad met een toenemend aantal nieuwe hotels. Restaurants zijn voornamelijk geconcentreerd op de Boulevard, en rondom het nabij gelegen Bellamypark en Nieuwendijk. Op die plek bij de jachthaven, bevindt zich ook het Zeeuws Maritiem Museum. De Vlaamse en de Nederlandse loodsdiensten hebben de Koopmanshaven aan het einde van Boulevard de Ruyter als thuishaven. Daar prijkt ook het standbeeld van Michiel de Ruyter.
Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis voor eenvoudige en planbare zorg (ADRZ) en een tweetal apotheken bevinden zich vlakbij, evenals een aantal centra van WVO Zorg. Die bieden behalve zorg ook restaurantvoorzieningen aan en organiseren evenementen zoals theatervoorstellingen en concerten, waar de stadsbewoners graag verwelkomd worden.

Algemeen:
Woonoppervlakte 136 m²
Woninginhoud 430 m³
Bouwjaar 1969, gerenoveerd en gemoderniseerd in 2009
C.V.-combiketel (bj. 2019)
Berging in de onderbouw van 5 m²
Het schilderwerk aan de Boulevardzijde wordt binnenkort geheel gerestyled.
Gemeenschappelijke fietsenberging.

2e bewoning:
Bij deeltijd wonen maken eigenaren van een woning af en toe gebruik van hun woning, bijvoorbeeld alleen in de weekends of vakanties. Op een andere plaats bezitten zij nog een woning, waar zij het meest verblijven en ingeschreven staan.
De kwaliteiten van Vlissingen zorgen ervoor dat deeltijdwonen een gewilde vorm van wonen is in de gemeente. De gemeente faciliteert dit, maar heeft ook een aantal regels opgesteld waaraan voldaan moet worden. De woning mag bijvoorbeeld niet verhuurd worden als recreatiewoning.
Het is in de gemeente Vlissingen verboden, om zonder vergunning een woning als 2e woning te gebruiken. De gemeente kan u onder bepaalde voorwaarden een vergunning geven. Als u in een andere gemeente staat ingeschreven, kan het zijn dat u in Vlissingen extra belasting moet betalen. Afhankelijk van het gebruik van uw 2e woning, is dit toeristenbelasting of forensenbelasting.

Het kopen van een appartement is anders dan het kopen van een huis. Zo heeft u te maken met gedeelde eigendom en andere juridische aspecten.
Belangrijk om te weten is waar u eigendom van wordt en waarvan u het gebruiksrecht heeft? Hoe is het geregeld met de Vereniging van Eigenaars (VvE)? Hoe zit het splitsingsreglement en de splitsingsakte in elkaar? Allemaal zaken waarbij een NVM-aankoopmakelaar u kan adviseren.

Gedeelde eigendom:
Appartementseigenaren hebben te maken met buren aan weerszijden, maar ook met beneden- en/of bovenburen die delen in het eigendom. Bij appartementen wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds het eigendom, dat aan alle gebruikers gezamenlijk toekomt en anderzijds de gebruiksrechten. Iedere eigenaar heeft het gebruiksrecht van zijn eigen woning en het mede gebruiksrecht van de gemeenschappelijke onderdelen zoals het dak en het trappenhuis.
Een koper van een appartement wordt dus mede-eigenaar en medeverantwoordelijk. Daarom is het belangrijk om bij de koop van een appartement verder te kijken dan het appartement zelf.

Rechten en plichten:
De koper van een appartement wordt automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE), die verantwoordelijk is voor het gebouw als geheel. De VvE regelt het onderhoud aan de gemeenschappelijke delen en de gezamenlijke opstalverzekering. Goed inzicht in functioneren en financiële staat van de VvE is daarom belangrijk. Doordat bij verkoop van een appartement er meerdere eigenaren in het gebouw komen, zal de VvE inzichtelijk gemaakt moeten worden naar de nieuwe eigenaren. De huidige eigenaar/verkoper zal hiervoor een financiële begroting opstellen, alsmede een huishoudelijk reglement bij koop.
Deze stukken zijn op aanvraag beschikbaar.
VvE bijdrage appartement: € 307 per maand.

Oplevering:
De oplevering van Boulevard de Ruyter 134 is in overleg, en kan op korte termijn
Met de indicatieve opleveringsdatum in het vooruitzicht, kun je je verheugen op het creëren van een stijlvol en comfortabel huis dat aan al je wensen voldoet. Of je nu plannen hebt om je nieuwe appartement in te richten, kleuren en materialen te kiezen die bij jouw stijl passen, of gewoon opgewonden bent om de sleutels van je nieuwe woning in ontvangst te nemen, er is veel om naar uit te kijken.

Waarborgsom:
In de koopovereenkomst die opgemaakt wordt voor deze verkoop, wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom, als zekerheidsstelling voor het nakomen van de verplichtingen van koper.

Aan de samenstelling van deze brochure is de grootste zorg besteed, waarbij de beschikbare informatie en de tekeningen de huidige situatie zo goed mogelijk weergeven (de maten kunnen afwijkend zijn en gelden slechts als indicatie). Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend, wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden in deze brochure.

Als u op zoek bent naar een appartement aan zee met veel ruimte en daarbij ook nog op loopafstand van de historische binnenstad van Vlissingen moet zeker een bezoek komen brengen. Wij laten u graag kennis maken met de mogelijkheden.

Lees meer

Brochures

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs
€ 597.000,-
Aanvaarding
In overleg
Woonoppervlakte
136 m2
Inhoud
430 m3
Bouwvorm
Soort object
Appartement
Bouwjaar
1969
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
Aan water, In centrum, In woonwijk, Vrij uitzicht, Aan vaarwater, Zeezicht
Overdracht
Woonoppervlakte
136 m2
Inhoud
430 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Energie
Energieklasse
C
Verwarming
CV ketel
Bouwjaar
2019
Buitenruimte
Tuin
Geen tuin
Achterom
Nee
Bergruimte
Soort
Inpandig
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Garage
Garage mogelijk
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
Dak
Soort dak
Plat dak
Voorzieningen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel, Lift
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Lees meer

Virtuele tour