Scroll Top

4382 LK Vlissingen

Brouwenaarstraat 8

€ 180.000,- k.k.

Als je authentieke sfeer zoekt, gecombineerd met moderne faciliteiten en comfort en dan ook nog eens betaalbaar wilt wonen, is dit fraaie beneden appartement met diepe tuin en berging, een prima optie. De woning is zeer compleet kan zo betrokken worden.

Elke ruimte straalt gezelligheid en rust uit en dat terwijl het pand toch op een centrum locatie staat, op loopafstand van alle voorzieningen als winkels, scholen, bank en horecafaciliteiten. Een extra pluspunt is ook dat in de straat en de directe omgeving het parkeren nog steeds “vrij” is.

De indeling is als volgt:
Lange gang met originele granito vloer in twee kleurtinten, houten lambrisering, hoog plafond en ouderwetse paneeldeuren naar alle ruimtes.
De meterkast heeft een elektra- gas- en watermeter en een dubbel tariefmeter. Verder is er een trapkast (met extra verdeelgroepen voor de elektra) en een toiletruimte. Er is een compacte, nette badkamer met douche met glazen wand en een wastafel in een badmeubel, een spiegel en een ventilatie-unit. De badkamer heeft betegeling tot aan het plafond.

De living bestaat uit een bijzonder sfeervolle woonkamer-en-suite met schuifdeuren, 2 marmeren schouwen (niet in gebruik), originele houten vloerdelen, fraaie panelen rondom de schuifdeuren en bewerkte stucplafonds. De originele elementen vormen een sfeervol decor voor de aanwezige meubels.
In het verlengde van de kamer-en-suite is een tuingerichte serrekamer, die thans als slaapkamer is ingericht. Hiervandaan heeft u een fraai uitzicht op de sfeervol aangelegde tuin.
Middels openslaande deuren stapt u hier het groen in.

Terug in de gang komt u vervolgens in een bergkast (trapkast), een netjes betegelde toiletruimte, een compacte badkamer met douche en wastafel en een naar achter toe uitgebouwde keuken. Hier bevindt zich aan 2 zijden een keukenblok met apparatuur, kastruimte en werkbladen. De deels vaste en deels losse apparatuur bestaat uit een 5-pits gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser, koel-/vriescombinatie, oven en wasmachine. In een kast in de keuken hangt de C.V.-combiketel, Remeha Avanta 28C uit 20212.

De tuin beschikt over een fijn gazon met centraal erop een prachtige boom, een Japanse Kers, die in de zomer, als een fraaie parasol, verkoeling kan bieden. Rondom het gazon zijn er borders met een grote verscheidenheid aan planten, struiken en bloemen. Daar weer omheen staat een betonnen schutting en een houten schutting (de houten schutting is eigendom). Aan het eind van de tuin staat er verder nog een praktische berging. Aan de achtergevel hangt een zonnescherm (handbediend).

Een appartement kopen:
Het kopen van een appartement is anders dan het kopen van een huis. Zo heeft u te maken met gedeelde eigendom en andere juridische aspecten.
Belangrijk om te weten is waar u eigendom van wordt en waarvan u het gebruiksrecht heeft? Hoe is het geregeld met de Vereniging van Eigenaars (VvE)? Hoe zit het splitsingsreglement en de splitsingsakte in elkaar? Allemaal zaken waarbij een NVM-aankoopmakelaar u kan adviseren.

Gedeelde eigendom:
Appartementseigenaren hebben te maken met buren aan weerszijden, maar ook met beneden- en/of bovenburen die delen in het eigendom. Bij appartementen wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds het eigendom, dat aan alle gebruikers gezamenlijk toekomt en anderzijds de gebruiksrechten. Iedere eigenaar heeft het gebruiksrecht van zijn eigen woning en het mede gebruiksrecht van de gemeenschappelijke onderdelen zoals het dak en het trappenhuis.
Een koper van een appartement wordt dus mede-eigenaar en medeverantwoordelijk. Daarom is het belangrijk om bij de koop van een appartement verder te kijken dan het appartement zelf.

Rechten en plichten:
De koper van een appartement wordt automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE), die verantwoordelijk is voor het gebouw als geheel. De VvE regelt het onderhoud aan de gemeenschappelijke delen en de gezamenlijke opstalverzekering. Goed inzicht in functioneren en financiële staat van de VvE is daarom belangrijk. Doordat bij verkoop van een appartement er meerdere eigenaren in het gebouw komen, zal de VvE inzichtelijk gemaakt moeten worden naar de nieuwe eigenaren. De Vereniging van Eigenaren zal hiervoor een financiële begroting opstellen, alsmede een huishoudelijk reglement, deze stukken zijn op aanvraag beschikbaar.
Om te voorzien in toekomstig onderhoud en overige gezamenlijke kosten is het vanuit overheidswege verplicht om geld te reserveren, dit wordt gedaan uit de VvE bijdrage die iedere eigenaar maandelijks betaald. In dit geval bestaat de kleine Vereniging van Eigenaren uit 2 leden. Er is geen heel actief beleid. Wel wordt er maandelijks een bijdrage betaald van € 35,-- per maand voor het aandeel in de Vereniging van Eigenaren. Hiermee wordt de opstalverzekering bekostigd en kan men nog een beetje sparen.
Grote gezamenlijke uitgaven zijn er niet.

Overig:
Waarborgsom:
In de koopovereenkomst die opgemaakt wordt voor deze verkoop, wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom, als zekerheidsstelling voor het nakomen van de verplichtingen van koper.
Tevens wordt in de koopovereenkomst een ouderdomsclausule en een asbestclausule opgenomen. Wij informeren u hierover graag verder.

Disclaimer:
Aan de samenstelling van deze brochure is de grootste zorg besteed, waarbij de beschikbare informatie en de tekeningen de huidige situatie zo goed mogelijk weergeven (de maten kunnen afwijkend zijn en gelden slechts als indicatie). Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend, wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden in deze brochure.

Lees meer

Brochures

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht
Koopprijs
€ 180.000,-
Aanvaarding
In overleg
Woonoppervlakte
70 m2
Inhoud
225 m3
Bouwvorm
Soort object
Appartement
Bouwjaar
1921
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
Aan rustige weg, In centrum, Vrij uitzicht
Overdracht
Woonoppervlakte
70 m2
Inhoud
225 m3
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Energie
Energieklasse
D
Isolatievormen
Gedeeltelijk dubbelglas, HR glas
Verwarming
CV ketel
Bouwjaar
2012
Buitenruimte
Tuin
Achtertuin
Hoofdtuin
Achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
90 m2
Positie
Oost
Achterom
Nee
Kwaliteit
Normaal
Bergruimte
Soort
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Garage
Geen garage
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren
Dak
Soort dak
Samengesteld dak
Voorzieningen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel, Buitenzonwering
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Redelijk tot goed
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Lees meer

Video's

Virtuele tour