Scroll Top

4361 SE Westkapelle

Schelpweg 3

€ 950.000,- k.k.

Aerssens & Partners makelaars biedt aan:

Een bijzondere en unieke locatie onder aan de zeedijk tussen Westkapelle en Domburg, dicht tegen de dorpsgrenzen van Domburg aan. Gelegen tussen natuurgebied en landerijen staat deze woning met grote, half-vrijstaande schuur, tuin, erf, bos, weiland met 2 longhoornkoeien en thans nog 4 vakantieverblijven. Het is hier een fantastische ambiance.

Hier heeft de tijd stil gestaan en waan je je vele decennia terug in de tijd. Luxe treft u niet aan, het niveau van comfort is achterhaald en er zit behoorlijk wat (renovatie)werk in.
Aan u de mooie gelegenheid om hier uw dromen op woongebied uit te laten komen. Dit is een locatie die u met eigen ogen moet zien om de mogelijkheden op waarde in te schatten. Lees eerst de volledige tekst van deze presentatie.

De bestemming is wonen (deze is recent aangepast van agrarisch naar wonen) en de weiden zijn deels agrarisch met waarden. Link van bestemmingsplan: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0717.0174BPBgbH5-VG01/r_NL.IMRO.0717.0174BPBgbH5-VG01.html#_21_Wonen

Het geheel ligt op 24.800 meter eigen grond.

Het woonhuis:
De indeling is als volgt:
Hal met groepenkast voor elektra, trapkast, een voor- en achterkamer, een eenvoudige leuken, een badkamer met douche en toilet
Verdieping met grote open ruimte en slaapkamer.

Op dit moment zijn er 4 gedateerde zomerverblijven. Laat u vooraf informeren over de juridische status ervan.
Nr 1:
Entree, toilet, keuken, kamer en verdieping met slaapruimte, dakterras

Nr 2:
Entree, bergruimte, toiletruimte, kamer met open keuken en verdieping met 2 slaapruimtes
Voor deze 2 zomerverblijven is er een gezamenlijke doucheruimte.

Nr 3:
Entree, keuken, kamer en slaapverdieping. Sanitair buiten het gebouw en berging

Nr 4:
Entree, toiletruimte, woonkamer met open keuken, overloop en 3 slaapkamers

Schuur:
Er is een halfvrijstaande boerenschuur met een oppervlakte van ca. 315 m². Deze heeft een originele spantenkap, gemetselde gevels en een kap met Oud Hollandse dakpannen. Er is elektra en water.

Perceel:
Het riante perceel begint met een lange oprit. Aan beide zijden is een bebost deel van de tuin waardoor de privacy naar de weg is gegarandeerd. Tussen de bebouwing is er een grondverharding, zoals het hoort op een binnen erf.
Achter de hoofdwoning en 2 zomerverblijven is een netjes aangelegde tuin en ook naast zomerwoning 3 is een deel van het perceel ingericht als tuin om lekker te genieten.
Op het terrein is een deel verhard met beton. Hier staan 2 stacaravans die plaats (moeten) maken.
Naar de achterzijde van het perceel en links van de woningen is het overgrote deel van het perceel in gebruik als weide (met kleine opstal voor het voederen van de dieren). In de weide is tevens een drinkpoel. We laten de contouren van het perceel graag zien.

Bestemming:
via de 5e herziening van het bestemmingsplan is de agrarische bestemming omgezet in wonen.
-ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van wonen - voormalig agrarisch bedrijf ': de huisvesting van personen in de bebouwing behorende bij een voormalig agrarisch bedrijf, waarbij één woning is toegestaan tenzij ter plaatse van de aanduiding 'maximum aantal wooneenheden' een ander aantal is aangeduid;
Voor het eventueel doorzetten van de verhuur van de 4 recreatie-eenheden is overleg nodig. Wij informeren u graag verder over de huidige status.

Algemene doch niet onbelangrijke noot:
Het op eigen gelegenheid betreden van het terrein wordt niet op prijs gesteld. We respecteren graag de privacy van de eigenaren en vakantiegasten.

Wij plannen alleen bezichtigingen met partijen die aantoonbaar beschikken over het kapitaal om deze propositie te kunnen kopen en te verbouwen/renoveren/herbouwen. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de mogelijkheid bestaat dat recreatieve verhuur van deze 4 eenheden niet (of wellicht in een andere vorm) gecontinueerd kan worden. Indien u niet beschikt over het benodigde kapitaal of het is niet afgedekt met een financieel goedgekeurd plan heeft het weinig zin om een afspraak in te plannen.

We verkopen het geheel as-it-is-where-it-is.
We bedoelen hiermee dat het onroerend goed wordt verkocht in de staat waarin het zich bevindt, met eventuele gebreken, tekortkomingen en met de wetenschap dat onderdelen van het geheel niet voldoen aan het bouwbesluit. Tevens nemen wij ook een aantekening op in de koopakte inzake de zomerverblijven. Wij informeren u graag verder hierover, voordat u over gaat tot koop.

Koopovereenkomst:
In de koopovereenkomst nemen we extra clausules op, namelijk de ouderdomsclausule, de niet zelf bewoningsclausule en de asbestclausule. De ouderdomsclausule wijst de koper erop dat de woning een bepaalde leeftijd heeft en dat de eisen die aan de bouwkwaliteit van de woning gesteld mogen worden, in het algemeen lager liggen dan bij nieuwe woningen. Deze clausule nemen we op in combinatie met een asbestclausule omdat het in die tijd een "normaal" gebruikelijk bouwmateriaal was. Tevens wordt in de koopovereenkomst een extra artikel opgenomen dat verkoper er niet zelf gewoond heeft en daarmee ook aangeeft dat deze wellicht niet op alle vragen antwoord heeft en dat deze mogelijk ook niet alle feiten, informatie maar ook de eventuele gebreken aan de woning niet kent.

Tot zekerheid voor het nakomen van de verplichtingen van de koper, wordt in de koopovereenkomst een artikel opgenomen waarbij de koper zich verplicht binnen de afgesproken tijd een waarborgsom te storten op de rekening van de notaris, de waarborgsom bedraagt 10% van de koopsom. Deze waarborgsom mag ook vervangen worden door een bankgarantie. De verkooppublicatie is geen concreet aanbod waar rechten aan ontleend kunnen worden.
Het is puur informatief. Zowel de verkoper als verkopend makelaar aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden in de brochure.

Lees meer

Brochures

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht
Koopprijs
€ 950.000,-
Aanvaarding
In overleg
Woonoppervlakte
98 m2
Inhoud
300 m3
Bouwvorm
Soort object
Woonhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Soort
Woonboerderij
Bouwjaar
1877
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Overdracht
Woonoppervlakte
98 m2
Perceel oppervlakte
24.800 m2
Inhoud
300 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Energie
Energieklasse
G
Verwarming
Gaskachels
Buitenruimte
Tuin
Tuin rondom
Hoofdtuin
Tuin rondom
Achterom
Ja
Kwaliteit
Normaal
Bergruimte
Soort
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra, Voorzien van water
Parkeergelegenheid
Garage
Vrijstaand steen, Parkeerplaats
Voorzieningen
Voorzien van elektra, Voorzien van water
Parkeer faciliteiten
Op eigen terrein
Dak
Soort dak
Samengesteld dak
Kwaliteit dak
Pannen
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Lees meer

Video's

Virtuele tour

Virtuele tour

Panorama afbeelding 1
Panorama afbeelding 2
Panorama afbeelding 3
Panorama afbeelding 4
Panorama afbeelding 5
Panorama afbeelding 6
Panorama afbeelding 7
Panorama afbeelding 8
Panorama afbeelding 9
Panorama afbeelding 10
Panorama afbeelding 11
Panorama afbeelding 12
Panorama afbeelding 13
Panorama afbeelding 14
Panorama afbeelding 15
Panorama afbeelding 16
Panorama afbeelding 17
Panorama afbeelding 18
Panorama afbeelding 19
Panorama afbeelding 20
Panorama afbeelding 21
Panorama afbeelding 22
Panorama afbeelding 23
Panorama afbeelding 24
Panorama afbeelding 25
Panorama afbeelding 26
Panorama afbeelding 27